Новини, Шарен свят

Накратко

За ремонт на обществената трапезария в бившия ресторант „Кутна Хора” в кв. „Възраждане” Общинският съвет реши да се отделят 20 хил. лв. Те представляват 55 % от всички необходими за обновлението средства и ще се прибавят към отпуснатите вече финанси от фонд „Социална закрила”. Кметът Владимир Георгиев обясни, че не става въпрос за допълнително „перо”, утежняващо бюджета – парите за са сметка на гласуваните суми към фонд „Красива България” /известно е, че проектът в тази насока не е приет/.

ххх

Концепцията за т. нар. златен триъгълник в центъра на Боровец ще бъде предмет на конкурс, който предстои да бъде обявен от Общината. На последната сесия главният архитект на Общината арх. Надежда Клинчева докладва за степента на завършеност на плана на курорта. Тя разказа за извършената досега работа и посочи, че някои инстанции се бавят със становищата си. Мнението на общинската администрация е проектът да се осъществява на етапи.

ххх

Общо събрание на дружеството „Рила – Самоков 2004” ще се състои на 15 април, съобщи на заседанието на местния парламент в четвъртък представителката на Общината в събранието адв. Екатерина Вададжийска. Общинският съвет прие предложения от председателката Силвия Стойчева начин за гласуване от представителите на Общината в дружеството – Екатерина Вададжийска и Георги Димитров.

Leave a Reply