Накратко

Пенсиите заедно с великденските добавки ще бъдат раздавани по-рано от друг месец – от 4 април, петък. Стремежът е хората навреме да получат парите си и да се подготвят за големия празник. 40 лв. допълнително ще получат възрастните, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е в размер до 150 лв. 30 лв. ще получат тези, на които пенсията е от 150 до 251 лв. По 20 лв. ще вземат пенсионерите с пенсии над 251 лв.

ххх

Заявления за допълнителна помощ от 30 лв. се приемат в „Социално подпомагане” до края на март. Както „Приятел” писа, право имат да я получат всички лица и семейства, които получават помощ за отоплителния сезон /за тях не са необходими заявления/. Заявления трябва да подадат тези, чиито молби за отоплителна помощ не са одобрени, тъй като доходът им е надвишавал необходимия максимум. Те обаче могат да кандидатстват само ако сумата на надвишаването е до 10 лв. Кандидатите може и да не са регистрирани в Бюрото по труда през последните 6 месеца. Помощите ще се изплащат през април.

ххх

Молби за семейни помощи за деца ще се приемат в дирекция „Социално подпомагане” от 1 април. От дирекцията казаха, че са необходими бележка от училището, където учат децата, бележка за имунизациите им и справка за доходите на семейството една година назад.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*