Новини, Шарен свят

Накратко

Хорът на ветераните-туристи ще участва в изяви в Казанлък и в Гюргево /Румъния/. Съветниците решиха да подпомогнат с 1000 лв. гастролите.

х х х

„МБАЛ-Самоков” е с добри икономически показатели, бе отчетено на общинската сесия на 17 април. Местните депутати приеха отчета, в който се посочва, че през м. г. през 240-те легла на болницата са преминали 9515 болни. Извършени са 1345 операции и 324 раждания. В лечебното заведение работят 57 лекари, магистър-фармацевт, 123 медицински специалисти и 104 души друг персонал. Средната заплата е 626 лв. През периода са поети разходите на 422 здравно неосигурени пациенти. Извършват се ремонти на отделения.

х х х

„Маркетинг, туризъм и туристически дейности” е „на минус” за м. г. с 26 хил. лв. Основните приходи са от общинския хотел „Арена” – 288 хил. лв. и от ресторанта – 319 хил. лв. „Съвместната дейност на комплекса, зала „Арена Самоков” и Туристическият информационен център разкрива потенциал за по-резултатна работа в бъдеще”, заяви ръководителката на общинското предприятие Любослава Ярловска на сесията в четвъртък.

Leave a Reply