Новини, Шарен свят

Накратко

Снимка: архив

Няма да се заплаща такса в детските заведения за времето, в което те не работят поради аварии, ремонти, карантини или други обективни причини. Когато в детските заведения се провеждат санитарно-хигиенни дейности, включително през август, както и през ваканциите, родителите подават заявление за времето, през което детето ще посещава детското заведение, и заплащат такса само за заявените дни. Това гласят промени в съответната наредба, приети от Общинския съвет на 26 юни.

х х х

Велоалеята ще бъде осветена – общинарите заделиха за мероприятието 15 хил. лв. Още 23 хил. лв. пък ще се използват за изграждане на поливна система на стадиона и специално за водопровод на помпената станция.

х х х

Планинската спасителна служба ще може да ползва безвъзмездно помещение на третия етаж в старата сграда на Общинския съвет.

х х х

Следващата сесия на Общинския съвет ще бъде на 24 юли, четвъртък. Това ще бъде и последното заседание на местните парламентаристи преди ваканцията им през август. След това съветът ще заседава отново вероятно през втората половина на септември.

х х х

130 години от рождението на Петър Говедев /1884 г./ се навършват на 29 юни. Помощник-кмет на Третата самоковска комуна през 1922-1923 г., Говедев е убит без съд и присъда заедно с още 13 свои съратници на 27 септември 1923 г. в м. Крива вада край града ни.

Leave a Reply