Здраве, Новини, Образование, Политика, Шарен свят

Накратко

12 кандидати са одобрени за настаняване

под наем във вход “В” /западния/ на новия общински жилищен блок в кв. “Самоково”. Според решение на комисията с председател инж. Бранимира Бодурова, директор на дирекция в Общината, апартаментите ще бъдат предоставени на медицински специалисти, общински и полицейски служители, заети в сферата на образованието и хора с увреждания. Подадени са били общо 17 молби. Условията, съгласно решение на Общинския съвет, са: кандидатите да нямат жилище или вила в общината, да не са извършвали сделки с имоти през последните 5 години и да работят в учреждения на бюджетна издръжка. Предстои освещаване на блока.

Ремонтиран е пътят през Ярема

от Ковачевци до София. Реновираният участък с дължина 27 км бе официално открит на 20 септември. Стана ясно, че при строителните дейности са поправени 6 моста и са положени 46 хил. тона асфалт. Предстои да се обнови и отсечката от Ковачевци за Самоков. Целият участък се разглежда като добра бъдеща алтернатива на основния път от столицата до нашия град и Боровец.

Нови указателни табели

ще бъдат поставени в близките дни на кръстовището на ул. “Македония” и бул. “Искър”, източно от моста срещу болницата. Табелите ще сочат посоките за София, Пловдив, Дупница и Боровец. Както е известно, кръстовището наскоро бе основно реконструирано и разширено.

ЦИК е уважила жалбата

на коалиция “Гражданска инициатива за община Самоков”, отменила е предишни решения на Общинската избирателна комисия /ОИК/ и е наредила след представяне на необходимите документи и извършване на служебна проверка да бъдат регистрирани 6 от заявените от коалицията кандидати за общински съветници, както и кандидатът за кмет на Ковачевци Рашко Гьорев. Първоначално ОИК бе регистрирала само 3 от общо 9 кандидат-съветници от коалицията и не бе регистрирала кандидата й за кмет на село.

Три училища и две детски градини

са включени в програмата “С грижа за всеки ученик”. По първия модул на програмата са класирани ПГ “Константин Фотинов”, ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”, НУ “Д-р Петър Берон”, детските заведения “Звънче” и “Пролет”.

Национален ученически конкурс

„Проектът на нашия клас – за живот без тютюн” се организира за четвърти път по инициатива на Министерството на здравеопазването. Партньори са министерствата на образованието, младежта и науката, на културата и на физическото възпитание и спорта. В конкурса могат да участват ученици от 1 до 12 клас, разпределени в три възрастови групи. До 30 ноември т. г. участниците трябва да изпратят своите проекти, които ще се отчетат до 11 май 2012 г. Допълнителна информация е публикувана на интернет страниците на министерствата, а може да се получи и от Регионалната здравна инспекция.

Хранителни добавки

и продукти за поддържане на здравето представиха на 21 септември в Самоков представители на немска фирма. Добавките били особено полезни за спортисти.

Leave a Reply