Новини, Шарен свят

Накратко

За обновяване на спортните площадки ще се използва лятната ваканция. В отговор на въпрос на съветника инж. Петър Георгиев /”Самоковци за Самоков”/ кметът Владимир Георгиев заяви, че в три от детските градини се работи по инфраструктурата, а след това ще се монтират и самите съоръжения. Кметът увери още, че ще се работи и в училищата, като ще се използват финансови средства и на самите учебни заведения.

х х х

Спортът таекуондо вече ще се субсидира – решиха в четвъртък общинските съветници. Средствата ще се получават съгласно съответната общинска наредба.

х х х

Приходите за първото 6-месечие в общинския бюджет са 17.5 млн. лв., а разходите – 10.5 млн. лв., информира общинските съветници зам.-кметът Радослав Стойчев на 24 юли. Годишният бюджет на общината възлиза на 27.4 млн. лв. Предвиденото за приходите спрямо годишната задача е изпълнено вече 64 %.

х х х

Отчет за първото полугодие представи председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева на сесията на местния парламент на 24 юли.

х х х

Следващата сесия на Общинския съвет ще се състои на 25 септември. През август местните парламентаристи ще бъдат във ваканция.

Leave a Reply