Новини, Шарен свят

Накратко

Документален филм за Живка Клинкова бе прожектиран неколкократно на 30 юли в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Филмът е създаден през 2009 г. от екип на тв канал „Рила” по идея на Димитър Слатински. Както е известно, на 30 юли се навършиха 90 години от рождението на нашата съгражданка и известна композиторка.

х х х

Възстановени са пътните знаци по пътя за Гуцал, информираха от общинската администрация. Фирма ще почисти канавките от свлачища, храсти и трева съгласно договор с Общината. За тази дейност от местната хазна ще бъдат платени около 20 хил. лв.

х х х

35 разрешителни за тротоарно право са издадени от Общината за летния период – от 1 май до 30 септември. До момента в хазната на Общината са постъпили по това перо 11 820 лв. Таксата се определя съобразно съответната общинска наредба /№ 12/.

х х х

Във връзка с аварии и бедствени случаи по селата в общинската управа всеки ден на практика се получават сигнали. На 30 юли бяха приети обаждания за затлачване в центъра на Клисура, за нуждата от почистване на коритото на реката в Ново село след укрепването му, за излязла от коритото река в Ковачевци. Веднага на място се изпраща група за ликвидиране на щетите, уточни зам.-кметът Радослав Стойчев.

Leave a Reply