Новини, Шарен свят

Накратко

Снимка: архив

Традиционното тържество на Побит камик край Боровец се състоя в неделя, на 3 август. Около 140 души се събраха край паметника на защитниците на Самоков, загинали тук при османското настъпление в 14 в., отбранявайки родния край. Нови 30 мъже положиха клетва. По традиция бе приготвен вкусен гювеч. Другарският обяд завърши с песни и веселие.

х х х

Бузлуджа бе посетена в събота, на 2 август, и от голяма група самоковски социалисти и симпатизанти на лявата идея, носещи фланелки и шапки с надпис „БСП – Самоков”. Те участваха в традиционния събор по случай 123 години от учредяването на старопланинския връх на социалистическата партия. На връщане пратениците на нашата община са посетили и Историческия музей в Казанлък.

х х х

117 хил. лв. са постъпили в общинската хазна вследствие на предприетите мерки от местната администрация за доброволно плащане на неплатени данъци за движими и недвижими имоти. Издължили са се общо 169 фирми и частни лица. През първото 6-месечие на годината от Общината са изпратени около 3500 покани към длъжници за доброволно плащане на просрочени налози на обща стойност 725 хил. лв.

Leave a Reply