Новини, Шарен свят

Накратко

Молби-декларации за еднократна помощ за първолаци – 250 лв., се приемат от началото на август. Могат да кандидатстват всички родители, които отговарят на условията за получаване на детски надбавки. Крайният срок за подаване на молбите е 30 септември. Помощта за приетите молби през август, ще се изплаща през септември, а на приетите през септември – през октомври.

Х Х Х

ОДЗ „Звънче” /бивша „Баба Парашкева”/ на ул. „Проф. Васил Захариев” е дежурна детска градина през август. Първоначално бе съобщено, че дежурен през този летен отпускарски месец ще бъде филиал „Осми март” в кв. „Възраждане”, но заради ремонта на двора там е направена промяна, уточниха от общинската администрация. Две групи към градината и една яслена група ще работят до края на август в „Звънче”. От септември всички детски заведения в града и района се завръщат към нормалния си режим на работа.

Х Х Х

Съоръженията за детските площадки в ЦДГ „Самоково”, ОДЗ „Зорница”, в градинката пред Дома за стари хора и в селата Говедарци, Широки дол и Горни Окол са доставени. Проектите са готови, площадките ще отговарят на всички съвременни европейски изисквания, категорични бяха от Общината. Междувременно спортната площадка в Радуил ще се преасфалтира и ще е готова за събора в селото на 15 август. От следващата седмица пък в ЦДГ „Детелина” ще започне работа по спечеления проект за строителство на площадка за обучение на децата за безопасно движение.

Снимка: архив

Leave a Reply