Новини, Шарен свят

Накратко

Снимка: архив

Канализацията на Боровец ще бъде довършена, като отпадните води се отведат в пречиствателната станция „Яйцето”. Ще бъде подменен и водопровод в курорта. Тези дейности ще бъдат извършени от „Каро Трейдинг” ООД в изпълнение на проект на стойност 6 млн. лв., финансиран по Оперативна програма „Околна среда”. Срокът за изпълнение е до края на август догодина. Договорът е подписан от страна на Министерството на околната среда и водите и предстои да бъде парафиран и от кмета Владимир Георгиев.

х х х

В Говедарци и Бели Искър е завършено предвиденото асфалтиране на улици. Тези дни усилено се работи в Радуил /в центъра и на улици около църквите/, където предстои и традиционният събор. От общинската администрация поясниха, че ще се асфалтират и тротоари в Боровец. Планира се да се обнови и пътят към хижа „Шумнатица”.

х х х

Авторският албум на самоковците Вели и Величка Чаушеви „Животът е музика“ е вече на музикалния пазар. Двамата творци са завършили Музикалната академия в Пловдив. Познати са от многобройните им участия в концерти и турнета у нас и в чужбина.

Leave a Reply