Новини, Образование, Шарен свят

Накратко

ОУ “Васил Левски” в Ярлово

В училище „Васил Левски” в Ярлово гост на откриването на учебната година бе игуменът на Рилския манастир епископ Евлоги. Светата обител дари на училището 250 книги и 1000 тетрадки, всеки ученик получи и в. „Християнче“. В училище „Христо Смирненски“ в Радуил пък на 15 септември бе открит обновеният физкултурен салон.

х х х

Осветителни тела ще бъдат доставени и монтирани в Самоков и района въз основа на резултатите от процедурата по обществената поръчка „Доставка и монтаж за реконструкция и възстановяване на уличното осветление със светодиодни осветителни тела във връзка с изпълнение на мерки за енергийна ефективност на територията на община Самоков“. Процедурата се провежда от комисия с председател инж. Евелина Перфанова, директор на дирекция в Общината. В определения срок е постъпила само една оферта – на „Самел 90“ АД. Предстои да се разгледат предлаганите цени.

х х х

От смъртта на Никола Карастоянов /1874 г./ през тазгодишния септември се навършват 140 години. Бележитият самоковец е основател /1828 г./ на книгопечатането в България. Н. Карастоянов е роден през 1778 г. и се прощава с живота почти като столетник – само няколко години преди Освобождението.

Leave a Reply