Новини, Политика

Накратко

Красимир Живков. Снимка: www.botevgrad.com

Бившият управител на Софийска област Красимир Живков е назначен за зам.-министър на околната среда и водите. Живков е и екскмет на Правец.

х х х

Кметът Владимир Георгиев участва на 11 ноември в конференцията „Перспективи за растеж на българските общини”. Във форума са взели участие кметове, представители на правителството и експерти от държавни институции. Обсъждани са три теми: „Българските общини в Европейския съюз”, „Гласът на бизнеса” и „Иновации в градската мобилност”.

х х х

Кметовете на 264-те общини в страната се състезават за званието „Кмет на годината”. Освен голямата награда има и няколко отличия в отделни сфери: „Успешно привличане на инвестиции”, „Усвояване на евросредства”, „Опазване на околната среда”, „Развитие на туризма”, „Адекватна реакция при криза”, „Поддържане и развитие на спорта”, „Осигуряване на условия за отглеждане на деца”. Кметовете гласуваха за най-добрите си колеги в сайта Kmeta.bg. В една от категориите пък самите хора избират „Кмет на гражданите”.

1 Comment

 1. минувач

  Опазването на природата не е особен приоритет за новото правителство!
  Коалицията от неправителствени организации и граждански групи “За да остане природа в България”
  предупреждава, че в програмната декларация на новосформирания коалиционен кабинет липсват ключовите въпроси за околната среда в България.
  Коалицията „За да остане природа в България“
  е силно смутена и от назначенията на заместник-министрите на околната среда Красимир Живков Бесен (бивш кмет на Правец и бивш областен управител на Софийска област) и Павел Гуджаров (бивш заместник-кмет на Раковски и бивш депутат). И двамата нямат опит в околната среда, а именно на заместник-министрите се разчита експертно да действат по задачите.

Leave a Reply