Новини, Образование, Политика

Накратко

Във второто по ред състезание – „Аз, природата и светът”, на Сдружението на българските начални учители от общината участие взеха ученици от училищата „Митрополит Авксентий Велешки” /64/, „Св. св. Кирил и Методий” /12/, „Христо Максимов” /18/ и „Димчо Дебелянов” – Говедарци /24/, общо – 118 ученици. Състезанието се състоя на 17 декември.

х х х

В семинар в Боровец участва самоковското сдружение на жени с онкологични заболявания „Сили имам да се боря”. Обучението бе организирано от Националната пациентска организация. Участие взеха сдружения от региона. Националната пациентска организация е учредена преди пет години за отстояване на интересите на пациентите.

х х х

Самоков е сред 10-те общини в страната, които не са се съгласили да участват в асоциацията на ВиК. От Министерството на регионалното развитие критикуват това решение, но кметът Владимир Георгиев изтъкна на общинската сесия на 18 декември, че самото решение е законосъобразно и е заверено и от областния управител.

х х х

„ВиК Чамкория” ще заплаща разсрочено дълга си от 40 хил. лв., решиха общинските съветници. На дружеството ще се отпусне и допълнителен заем от 15 хил. лв. за неотложни ремонти, който трябва да бъде изплатен до 31 декември 2015 г.

х х х

Последната сесия на Общинския съвет за тази година се състоя на 18 декември. Председателката Силвия Стойчева пожела новата година да бъде изпълнена със здраве и с добри събития. „Да бъдем достойни хора и да работим така, че да се гордеем с делата на Общинския съвет и на Общината”, призова Стойчева.

Leave a Reply