Новини, Шарен свят

Накратко

Старият център в Боровец ще бъде възстановен и ще се превърне в своеобразна атракция. Вече се подготвя проект с такава цел. Във връзка с това в Общината се събират стари снимки, показващи централната част на някогашната Чамкория в автентичния му вид. Фотосите могат да се изпращат и чрез фейсбук страницата или на електронната поща на Общината, уточниха от местната администрация.

х х х

Обновяването на Туристическата градина и Ридо предстои. Проектите предвиждат в Туристическата градина да се изгради въжен парк, ще има и условия за тенис. Както е известно, в съседство – на р. Бистрица, предстои пък направата на самоково – старинното съоръжение, дало името на нашия град. На Ридо ще се възстанови Пътеката на здравето. Планира се и оформянето на екопътека.

х х х

Такса смет и през тази година ще се плаща на две равни вноски, но крайните срокове за плащането вече ще бъдат 30 юни и 31 октомври. Досега вторият срок беше 30 ноември. Остава в сила правилото на предплатилите до 30 април за цялата година да се прави 5 % отстъпка.

Leave a Reply