Новини, Шарен свят

Накратко

Промени в автобусното разписание за Бели Искър бяха въведени по решение на общинските съветници. Вместо двата курса в 9.40 ч. и 11.10 ч. ще има един от Самоков в 10.10 ч. От селото пък няма да има коли в 10 ч. и 11.30 ч., а само в 10.30 ч. Промените бяха предложени на общинарите след извършени проверки.

х х х

Зони за отдих и площадки – детски и спортни, могат да се изграждат от общини и кметства чрез кандидатстване с проекти „За чиста околна среда”. Проектите трябва да бъдат на стойност до 10 хил. лв. Във връзка с това от Общината предвиждат да се обновят градинките зад Пожарната, по старата главна улица, както и между блоковете в кв. „Самоково“ и кв. „Възраждане“. Обмисля се още площадки по безопасност на движение да се оформят в детска градина „Самоково“ и във филиал „Осми март” на ОДЗ „Звънче“.

х х х

За заместник-министър на туризма е назначена Надя Маринова. Тя е била преподавателка в Нов български университет, както и директор на дирекция в Министерството на младежта и спорта. Вицепрезидент е на Европейската мрежа от младежки центрове към Съвета на Европа.

х х х

План за общинската приватизация бе приет на заседанието на местния парламент в четвъртък. От включените в програмата 5 обекта в Райово, Рельово и Самоков се очаква в общинската хазна да постъпят около 200 хил. лв. През миналата година е бил продаден за 300 хил. лв. парцел с двуетажна сграда в Поповяне.

Leave a Reply