Накратко

Процедура за избор на съдебни заседатели за Районния съд в Самоков откри Общинският съвет. Предложенията за бъдещи заседатели ще подготви Постоянната комисия по законност, обществен ред и общинска собственост към съвета.

х х х

Иван Ар. Попов ще бъде новият управител на общинската фирма „ВиК Чамкория – 2000”. Той е спечелил конкурса за длъжността и ще наследи на поста досегашния шеф инж. Лазар Щъркелов.

х х х

На повече от 4 млн. лв. възлизат приходите от изпълнението през миналата година на общинската програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Директорката на дирекция в Общината инж. Бранимира Бодурова изтъкна на сесията на 12 февруари, че тенденцията е положителна – приходите по програмата през последните години постоянно нарастват. През 2015-а от сделки в изпълнение на програмата се очаква в касата на Общината да влязат още над 2.6 млн. лв.

х х х

Клубът по киокушин карате „Сатори” ще получава вече финансова субсидия от Общината съгласно съответната наредба. Местните съветници гласуваха за това на първата за годината сесия. Известно е, че самоковски състезатели по карате се представиха напоследък отлично не само у нас, но и на международни спортни форуми.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*