Култура, Новини, Шарен свят

Накратко

Колективът на ОУ „Васил Левски” в Ярлово почете паметта на своя патрон. Ученици и учители сведоха глави пред националния герой, останал в историята като Апостол на свободата. Всеобщо бе мнението, че Левски ни е нужен и днес – със своя живот и своето дело, останали безсмъртно през вековете.

х х х

За Ден на розовата фланелка е обявен 25 февруари, сряда. Инициативата е на фондация „Човек Плюс”. Така ще бъде подкрепена световна акция, насочена срещу насилието над ученици. Началото е поставено в училище в Канада като израз на протест срещу младежи, които тормозели ученик за това, че носел розово поло. Израз на съпричастие с потърпевшите е носенето на този ден – последната сряда от февруари, на розови дрехи. Така и учениците от нашата страна и община ще протестират срещу психическия тормоз и физическото насилие над ученици в училище.

х х х

Доставката на цветя, растителност – дървета и храсти, както и тревни смески за озеленяване на територията на общината, е предмет на обществена поръчка, която Общината обяви в едноименния регистър на 19 февруари. Прогнозната стойност е 30 хил. лв. без ДДС. Ще бъде предпочетено икономически най-изгодното предложение. Оферти могат да се подават до 17 ч. на 4 март.

Leave a Reply