Новини, Шарен свят

Накратко

Новият строеж в Първи квартал е на жилищна сграда, а не на ислямски храм, заяви кметът Владимир Георгиев на общинската сесия на 23 април в отговор на питане на съветничката от „Бъдеще за Самоков” Светлана Атанасова. Подобен отговор по проблема /повдигнат от много граждани/ и „Приятел” публикува в бр. 22 от 10 април т. г. Сградата ще бъде с разгърната застроена площ от 696 кв. м. Градоначалникът добави, че специалисти от Общината регулярно контролират строителството и че засега искане за строителство на джамия в Самоков не е постъпвало.

х х х

В Мала църква детска танцова формация „Звънче” ще продължава да развива дейност под егидата на читалище „Свобода” в селото.

х х х

Съветниците не приеха отчета за дейността на дружеството с общинско участие „Борико 2007” за 2014 г. Мнението на общинарите бе категорично. Както е известно, дружеството бе създадено преди 8 години за стопанисване на лифта в м. Боричо и за осъществяване на други подобни проекти, но на практика дейност няма, а през последните години и самият лифт дори не работи.

Leave a Reply