Новини

Накратко

11 парцела във ВИП квартала
южно от Спортното училище /в района на “Плажо”/ ще се продават на общински търг на 18 октомври. В квартала вече са изградени водопроводна мрежа и канализация. Цената е 82 лв./кв. м без ДДС. Парцелите са с площ от 500 до 750 кв. м. Документи за участие в търга могат да се закупят до 14 октомври от стая 420 в сградата на Общината.

Общо 3558 са учениците от 1 до 12 клас
в общината през новата учебна година. Те са разпределени в 167 паралелки. Ще има и 7 подготвителни групи в училищата “Митрополит Авксентий Велешки”, “Св. св. Кирил и Методий”, “Станислав Доспевски”, “Д-р Петър Берон”, “Христо Смирненски” /Радуил/ и “Васил Левски” /Ярлово/. В тези групи са включени 28 петгодишни и 80 шестгодишни деца. Всички ученици ще бъдат обучавани от общо 310 педагози.

Електронни учебници
на издателство “Просвета” бяха представени на 28 септември в ПГ “Константин Фотинов”. Учителите, които ще преподават по учебник на издателството, получиха безплатно интерактивния му вариант. Пояснено бе, че с тези учебници се работи без задължителна връзка с интернет. Трябва да има компютър и проектор, може да се използва и интерактивна дъска. Електронните учебници дават възможност за увеличаване на текста, за изтъкване на най-важните моменти, както и за прикачане на филми. Освен това съдържанието им може да се актуализира. Но все пак тези учебници не заместват хартиените, само ги допълват.

Безплатни профилактични прегледи
за рак на гърдата ще има на 30 септември от 13,30 до 19,15 ч. и на 1 октомври от 8,30 до 14 ч. Доц. Байчев ще изнесе беседа на тема “Самоизследване” в залата на самоковската болница. Прегледите ще се извършват в 93-и и 95-и кабинет на третия етаж в бившата поликлиника. Записвания се правят на регистратурата на болницата, тел. 6-63-53. Организатори са Общината, “МБАЛ-Самоков” и Сдружението на жени с онкологични заболявания “Сили имам да се боря”.

Дарение за гробищен парк в Бели Искър
вече е оформено по всички изисквания на закона. Благородният жест е дело на Иван Колев Симидчийски, Коста Колев Симидчийски и Стоян Колев Симидчийски. Те са подарили на общината имот с площ от 1100 кв. м.

Leave a Reply