Новини, Шарен свят

Накратко

Снимка: архив

В Ярлово и Белчин нощуваха 170-те участници в традиционния поклоннически поход по местата, където през далечната 1469 г. е преминало шествието с мощите на св. Иван Рилски. Служби бяха отслужени в храмовете в двете села и в комплекса Цари мали град. Раздаден бе и курбан. Походът продължи към Седемте езера, за да завърши в Рилския манастир.

х х х

Пет детски площадки ще бъдат обновени през август със 100 хил. лв. общински пари. Чрез обществена поръчка са избрани изпълнителите. В момента се монтират съоръженията в „Детелина“. Доставчик на съоръженията за това детско заведение и за филиала на „Звънче” е фирма „Импресия-99”. „Металпласт Инженеринг“ пък ще достави съоръженията за „Пролет“ и за площадката в „Самоково /зад бл. 19/. Работата трябва да бъде свършена до началото на септември. През м. г. нови площадки бяха изградени в ОДЗ „Самоково“ и ОДЗ „Зорница“.

х х х

Изпълнения на арфа можаха да чуят самоковци и гости на града ни вечерта на 30 юли в Туристическата градина. Ръкопляскания и благодарности заслужиха майсторите на оригиналния инструмент, които се представиха с класическа, филмова и фолклорна музика. Така заключителният концерт на Лятната академия по арфа премина в приятната атмосфера на вековния крайградски парк.

Leave a Reply