Здраве, Новини, Шарен свят

Накратко

Модерна нова линейка с носилка с повдигащ механизъм за по-лесно качване на болния има вече „МБАЛ – Самоков”. Специализираният автомобил е закупен с общински средства – 65 хил. лв. без ДДС. Кметът Владимир Георгиев връчи ключовете на управителя на болницата д-р Светла Скелина, като пожела безаварийно ползване и по-нататъшно повишаване на равнището на здравното обслужване.

х х х

Кметовете на общини /сред които и Владимир Георгиев/ са се срещнали в София с министрите Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Ивайло Калфин, Лиляна Павлова и Ивелина Василева. Обсъдени са проблемите в съответните ресори. През февруари и март предстоят регионални срещи на кметовете. В края на март се планира и обща среща, на която да се избере ръководство на Сдружението на българските общини.

х х х

Голямото „диво” сметище в Индустриалната зона край Софийско шосе бе почистено от Общината от различните животински, растителни, битови и строителни отпадъци. Използвани бяха машини, закупени за експлоатация на новото регионално депо. От общинската администрация информираха, че районът ще бъде заграден и при заявени инвестиционни намерения ще може да се предложи като терен за продажба.

Leave a Reply