Новини, Шарен свят

Накратко

Нива от 24 дка край Доспей бе отдадена от Общината под наем на единствения явил се на обявения търг кандидат. Новият стопанин ще плаща годишно 500 лв. наем, като ще ползва имота за отглеждане на пшеница.

x x x

Новият план за Боровец ще бъде подложен на обществено обсъждане, което ще се състои в края на юни в Самоков. Подобно обсъждане се предвижда да се проведе и в София. Както е известно, курортът ни отбелязва сега 120 години от своето създаване.

x x x

Съдебно дело ще решава съдбата на „къщичките” в Боровец, след като областният управител Росица Иванова първо върна решение от април на Общинския съвет в Самоков по въпроса, а месец по-късно, след като общинарите потвърдиха своето решение, сезира съда. С решението си местните депутати възлагат на кмета да удължи срока на ползване на „къщичките”. Посочва се, че предстои приемането на нов план на курорта, след чието влизане в сила въпросните временни обекти ще се дават чрез търг или конкурс – по реда, установен от закона. Самите къщички-заведения бяха издигнати в началото на 90-те години на миналия век. Казусът ще бъде разгледан от Административния съд на Софийска област на 21 юни.

x x x

Доставка на горива за моторните превозни средства на болницата за срок от 1 година е предмет на обществена поръчка, обявена от ръководството на „МБАЛ-Самоков”. Подробно съобщение е публикувано в Регистъра на обществените поръчки на 7 юни.

Leave a Reply