Новини, Шарен свят

Накратко

Снимка: архив

Паркоместа в подземния паркинг на общинския блок в кв. „Самоково” ще се продават от Общината на търг с явно наддаване, който ще се състои на 10 март. Паркоместата – общо 31 на брой, се предлагат на първоначални цени от 6123 лв. до 12 822 лв. Документи за участие в търга могат да се подават до 6 март. Евентуален повторен търг ще се състои на 17 март. Подробно съобщение на Общината е поместено в „Държавен вестник”, бр. 14 от 10 февруари т. г.

x x x

Посланикът ни в Словакия е изпратил до кмета Владимир Георгиев благодарствено писмо, в което се изразява признание за съдействието на Община Самоков при представянето на България на 23-ото международно туристическо изложение „Словакия тур 2017”, състояло се от 26 до 29 януари в столицата Братислава. „С предоставените от ваша страна рекламни материали допринесохте за прекрасното представяне на България… Като цяло участието на страната ни в туристическото изложение бе оценено много високо и рекламните материали предизвикаха огромен интерес от страна на словашката общественост”, пише посланичката Йорданка Чобанова.

x x x

За председател на дружеството на СБЖ в Самоков бе преизбран Тодор Попов, а за секретар – Пепа Георгиева. Годишното събрание на дружеството, състояло се на 4 февруари, отчете работата през миналата година и прие основни насоки за дейността през 2017 г. Заедно с другите задачи се предвижда в Самоков да се състои среща с председателя на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.

Leave a Reply