Новини, Шарен свят

Накратко

Гражданин е бил пребит от двама роми за направена забележка в магазин. Възмущение от това изрази на общинската сесия общинският съветник инж. Петър Георгиев. Побойниците са заловени, но все още мнозина, живеещи в съседство със Седми квартал, са в стрес от продължаващия силен шум и т. нар. гонки в района и затова Георгиев попита каква е ролята на Общината за опазването на спокойствието и сигурността на гражданите, каква е ролята на видеонаблюдението, може ли да се разчита на навременна реакция при такива случаи. Той предложи да се състои и специална сесия по темата за законността и сигурността, за плащането на таксите за ток, вода и др. Според съветника Мартин Мартинов пък 90 % от ромите вече си плащали тока.

х х х

Стратегия за развитието на физическото възпитание и спорта през периода от 2018 до 2023 г. прие на 22 февруари Общинският съвет. Инж. Петър Георгиев не хареса документа, който според него бил много общ. Кметът Владимир Георгиев уточни, че „Стратегията…” е отворена и може да се допълва и конкретизира. В крайна сметка „за гласуваха 20 съветници, двама бяха „против”, а трима се въздържаха. Местният парламент прие и програма за развитие на туризма, както и общински план за младежта през 2018 г. Съветниците отчетоха и дейността си за периода от юли 2017 г. до януари т. г.

x x x

Защо се строи между блоковете в „Самоково”, защо при кръговото кръстовище над болницата е стеснена улицата и каква е цената на бъдещия паметник на опълченците, попита на последната сесия Ангел Маринов, като същевременно предложи за обществените обсъждания и за други подобни прояви да се информират по-добре гражданите. Зам.-кметът Сия Шехтанова и арх. Надежда Клинчева, гл. архитект на Общината, отговориха, че за паметника на опълченците още не е заплащано, а за застрояване в кв. „Самоково” не е издадено нито едно разрешение, което да не отговаря на плана, приет от Общинския съвет през 2011 г.

Leave a Reply