Накратко

Защо езерото е мътно – запитаха съветници на общинската сесия на 19 юли, имайки предвид водната площ в новия парк „Крайискърец”. Кметът Владимир Георгиев отговори, че проблемът е разглеждан и на съвещания в общинската администрация. Има филтри, но се използва речна вода, а известно е, както отбеляза и съветникът инж. Петър Георгиев, че Искърът не е чист. Може да се третира водата с препарати, но не е ясно как те ще повлияят на лебедите и другите птици в езерото. Все още се търси най-подходящият вариант за избистряне на водата.

х х х

Проект за преустройство на участъка при Гръчки дол има, увери кметът Владимир Георгиев общинските съветници на последното им заседание. Въпрос на време е да се разшири отворът на реката при моста в северната част на града, на пътя за Ихтиман. Както е известно, там често стават наводнения и местните жители с право протестират и настояват да се вземат адекватни мерки. По въпроса има жалби в Общината, а и нашият вестник неведнъж е откликвал на този проблем с читателски писма, критични бележки и предложения.

х х х

Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация приеха общинарите на 19 юли. Съгласно промените „Върнатият за ново обсъждане акт не влиза в сила и се разглежда от Общинския съвет в 14-дневен срок от получаването му.”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*