Накратко

17 частни сгради ще бъдат санирани, ако се приеме предложението, с което Общината кандидатства за финансиране по процедурата „Енергийна ефективност в периферните райони”. На сесията на 19 юли съветниците поискаха да научат и адресите и имената на собствениците на съответните имоти. След като от кметската администрация удовлетвориха това желание, предложението бе гласувано без проблеми.

х х х

Общината ще кандидатства за финансиране по няколко проекта – за осигуряване на достъпна среда и рампа към поликлиниката, както и за обновяване на сградите на съда, Пожарната и общежитието. Общинският съвет одобри направените от кмета предложения.

х х х

Като средищни училища и детски градини да бъдат включени ДГ „Детелина”, ДГ „Звънче”, ДГ „Самоково”, ОУ „Васил Левски” в Ярлово, ОУ „Димчо Дебелянов” в Говедарци, ОУ „Христо Смирненски” в Радуил, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, ОУ „Христо Максимов”, НУ „Станислав Доспевски” и СУ „Отец Паисий” – предлага Общинският съвет на Министерството на образованието и науката. Предлага се още училището в Ярлово да има статут на защитено учебно заведение.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*