Здраве, Крими, Новини, Шарен свят

Накратко

Късно следобед в понеделник, на 24 септември, възникнал пожар в имот в землището на Горни Окол. Обгорели са дръвчета и част от таванска конструкция на къща, собственост на столичанка.
По първоначални сведения няма данни за умишлен палеж. Не са пострадали хора и не е засегнато имущество на съседи.
Причините за произшествието се изясняват.

х х х

„МБАЛ-Самоков” ще кандидатства за членство в Българската болнична асоциация. Съгласието си за това дадоха общинските съветници.

х х х

Общо на 38.1 млн. лв. възлиза бюджетът съгласно окончателния годишен план за миналата 2017 г. Преизпълнението при данъчните приходи е 111 %, а при недвижимите имоти – 136 %. Общината няма просрочени змадължения. При проверката си специалистите от Сметната палата са отбелязали, че нямат забележки. Общинският съвет прие на 20 септември и отчети за изпълнение на сметките за средства от Европейския съюз и за състоянието на общинския дълг за 2017 г. Одобрени бяха и прогноза на показателите за поети ангажименти и за задължения за разходи за периода 2019–2021 г., справка за ефекта от увеличението на минималната заплата за периода 2019–2021 г. и прогноза за общинския дълг за същия период.

х х х

Доставката на медицински изделия – инструментариум за нуждите на Хирургично, Травматологично и Акушеро-гинекологично отделение, е предмет на обществена поръчка, обявена на 20 септември от ръководството на „МБАЛ-Самоков” ЕООД.

Leave a Reply