Новини, Шарен свят

Накратко

Снимка: http://wikimapia.org/

Черквата „Св. Никола” в Райово ще се ремонтира спешно, като за тази цел Общинският съвет реши да бъдат дарени 90 куб. м строителна дървесина.

x x x

До Братислава – столицата на Словакия, ще пътува с образователна цел група от 10 души. За целта по молба на учители по програма „Заедно в час” от СУ „Отец Паисий” Общинския съвет отпусна 2500 лв. за заплащане на транспорта и нощувките.

x x x

„Рилски турист” ще строи своя сграда в имот от 350 кв. метра в централната част на града ни, до Посетителския център на НП „Рила”. Разрешение за това дадоха общинските съветници, 18 от които бяха „за”, а 8 се въздържаха. Одобрена бе изготвената пазарна оценка от 88 лв./кв. м без ДДС. Преди това не бяха приети две предложения – въпросът да не се разглежда или пък договорът да се сключи и със Съвета по туризъм. За отлагане държеше съветникът Спас Кордев, тъй като дружеството имало задължения към Общината. Председателката на „Р. турист” Иванка Стефанова отбеляза, че е приет план за разсрочено плащане и че дружеството се издължава сега коректно и се бори да запази имотите си. Изграждането на дом на туристите бе подкрепено от инж. Петър Георгиев, кмета Владимир Георгиев и др.

Leave a Reply