Зимни спортове, Новини, Политика, Спорт, Шарен свят

Накратко

Снимка: архив

Силвия Стойчева си даде оставката като председател на Общинския съвет и колегите й общинари прекратиха предсрочно нейните пълномощия на сесията на 28 март. Клетва положи като нов съветник следващият в листата на социалистите – д-р Ивалина Трендафилова, която ръководи филиала на „Спешна помощ” в града ни. Д-р Трендафилова вече е била съветник в предишни години. Нов председател няма да се избира /през есента предстоят местни избори/, а зам.-председателите ще се редуват да ръководят следващите заседания на местния парламент. В този смисъл вчерашната сесия бе ръководена от инж. Николай Г. Николов.

х х х

Половин щатна бройка за треньор по сноуборд поискаха от Общината наставниците по този спорт братята Христо и Константин Ахтаподови. Тяхно писмо бе прочетено от Иван Антонов, баща на състезател по сноуборд, пред общинската сесия /по същото време Ахтаподови са били ангажирани с участие в състезание/. Изразено бе и недоволство, че традиционно състезание по сноуборд в Боровец се е състояло на Витоша поради това, че не са създадени съответните условия в нашия курорт. Кметът Владимир Георгиев заяви, че Общината прави всичко възможно за развитието на сноуборда и че ще съдейства според правомощията си така да се подхожда и от фирма „Бороспорт”.

х х х

Мониторингов доклад на плана за действие на община Самоков за подкрепа на интеграционните политики за българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално-икономическо положение за 2018 г. бе приет от местния парламент в четвъртък.

Leave a Reply