Новини, Политика, Шарен свят

Накратко

На равносметката от въвеждане на „Синя зона” в Боровец бе посветено питане на общинския съветник Васил Зашкев на сесията на Общинския съвет на 28 март. В отговор кметът Владимир Георгиев каза, че за периода на действието на „Синя зона” в курорта – от декември м. г. досега, приходите възлизат на 85 246 лв., а разходите – на 23 082 лв. Проверки са извършени от НАП, но актове, поне засега, няма. Георгиев допълни, че въвеждането на „Синя зона” в курорта е облекчило движението в курорта, а не го е затруднило.

х х х

Пропуски за безплатно паркиране в „синя зона” ще бъдат издадени на почетните граждани на Самоков по решение на Общинския съвет от 28 март.

х х х

Защо се забавя реконструкцията в района на Гръчко дере – запита общинският съветник Васил Зашкев на заседанието на местния парламент на 28 март. Кметът Владимир Георгиев отговори, че са проведени всички процедури и е избран изпълнител на обекта, но след това той се е отказал. Веднага са предприети мерки за нова процедура за избор на изпълнител. В Общината са наясно, че хората в този район живеят под заплаха от наводнение, подобно на станалото през лятото на 2017 г.

Leave a Reply