Крими, Новини, Шарен свят

Накратко

Общо 60 нарушения на правилата за движение са били регистрирани в града ни по време на Седмицата за контрол на скоростта /12 – 18 август/. Начинанието бе осъществено под егидата на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ. Глобите за превишаване на скоростта обикновено са от 50 до 100 лв. Най-много катастрофи стават именно поради превишена скорост.

x x x

Рекултивация на старото сметище ще бъде извършена по проект, спечелен от Общината. По обявената процедура са кандидатствали три фирми и на 20 август бяха отворени техните ценови оферти. На комисията предстои още работа за определяне на изпълнителя, като се вземат предвид и предложените срокове, гаранциите, технически възможности, опита на кандидатите и други фактори. Предприятието за управление на дейностите по околната среда ще финансира рекултивацията. За биологичната рекултивация пък ще отговаря Общината. Теренът в м. Катранджия трябва да се заравни, затреви и залеси.

x x x

В Говедарци гостува Мобилно бюро на Бюрото по труда в Самоков. Целта на новата инициатива е на място, в самите села, да бъдат представени свободните работни места, възможностите за обучение и пр. на безработните, както и на работодатели, а също и на заети, учащи се, пенсионери. Говедарци като най-голямо село в общината в случая е своеобразен пилотен обект, като е изготвен и график за изяви там до края на годината. По-късно, след анализ на извършеното, Мобилното бюро ще гостува вероятно и на други села в района.    

Leave a Reply