Накратко

Неврологичното отделение на „МБАЛ-Самоков” претърпява основен ремонт. Модернизират се тоалетните и баните, подменят се леглата, стените се боядисват. С дейността се занимават работници от Общинското строително предприятие. Подобни ремонти бяха вече извършени през последните години на няколко отделения. Предстои да се обновят и Вътрешното отделение, Хирургията и Травматологията.

х х х

324 първолаци в общината ще започнат учебната година на 16 септември, понеделник. Почти толкова са били най-малките ученици и през миналата учебна година.

х х х

Започна изплащането на помощта от 300 лв. за стопани, които доброволно са умъртвили своите прасета и са дезинфекцирали дворовете си във връзка с африканската чума. Помощта е еднократна и се изплаща във всички засегнати 21 области, включително в нашия Софийски регион, и е в сила за стопаните, отглеждащи до пет прасета.

х х х

Обновени са паната пред Военния клуб /ДНА/. На тях чрез хубави фотоси са показани културно-историческите забележителности на Самоков. Самите пана са собственост на Общината.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*