Култура, Новини, Образование, Шарен свят

Накратко

Със златен медал и номинация за „Златен Орфей” бе удостоена на Деветия световен шампионат по фолклор в Поморие женската певческа група за автентичен фолклор при читалище „Светлина” в Белчин. Мнението на специалистите е, че това е една от последните групи в Шопската фолклорна област с такъв характерен стил на пеене.

х х х

Фестивалът на старата градска песен ще се състои в Самоков на 5 и 6 октомври. Традиционната проява е с конкурсен характер, като жури ще оценява песните и самите изпълнители. Организатори са читалище-паметник „Отец Паисий” и Общината.

х х х

Под наем бяха отдадени на общински търг лекарски кабинет от 18 кв. метра и бившата библиотека от 55 кв. метра в поликлиниката, която ще се използва за клинични изпитания на лекарствени продукти, за научна и развойна дейност. Под наем бе отдадено и помещение в пазара за 155 лв. без ДДС. Трима кандидати пък има за лавката в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Комисия с председател зам.-кметът Васил Сайменов ще се произнесе по въпроса допълнително.

х х х

Мястото за съдия по вписванията в Районния съд в Самоков е вакантно. За заемането на подобни длъжности в общо 36 районни съдилища в страната ще се състои конкурс в София на 15 септември. Общо 20 души /повечето извън Самоков/ кандидатстват за мястото в нашия град.  

Leave a Reply