Здраве, Крими, Новини, Политика, Шарен свят

Накратко

Два акта са съставени през последните дни за нарушения в района на самоковското държавно горско стопанство – извършена е сеч на 2 куб. м иглолистна строителна дървесина и 2 кубика иглолистни дърва за огрев, с каруца са транспортирани 1 пространствен куб. м иглолистни дърва за огрев. В рамките на Югозападното държавно предприятие за една седмица са констатирани 25 нарушения в горите. От предприятието уточниха, че денонощните дежурства продължават.

x x x

33 души дариха кръв по време на поредната акция, организирана от сдружение „Сили имам да се боря” на 3 октомври в Младежкия дом. Повече от доброволците бяха жени. 11 от кандидатите пък не можаха да станат дарители, тъй като не отговаряха на изискванията. Кампанията се проведе за девети пореден път. По традиция два пъти в годината – през май и септември, сдружението организира подобни акции в града ни. Самото сдружение се ръководи от дъщерите на без време отишлата си от този свят негова основателка  Ирина Симитчиева – Елица и Анита. Специализираната дейност се върши от екип на Националния център по трансфузионна хематология. Подкрепа оказва Общината.

x x x

Образците на бюлетините за кмет на общината, общински съветници и кметове на кметства бяха одобрени от Общинската избирателна комисия. Гласоподавателите в града и района са 31 310, а бюлетините ще бъдат 35 000, като е предвиден резерв при евентуални грешки. Както е известно, кметове ще се избират в 11-те села с над 350 жители – Говедарци, Мала църква, Бели Искър, Доспей, Радуил, Марица, Драгушиново, Продановци, Широки дол, Райово и Ковачевци. Гласоподавателите в Говедарци са 1052, в Радуил – 902, в Широки дол – 769, в Райово – 543, в Драгушиново – 517, в Марица – 514, в Доспей – 476, в Бели Искър – 459, в Продановци – 385, в Мала църква – 330, в Ковачевци – 284. В останалите села след вота ще бъдат назначени кметски наместници.

Leave a Reply