Култура, Новини, Шарен свят

Накратко

В Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” са подредени кътове, посветени на кръгли годишнини от рождението на писателите Гео Милев, Стефан Дичев и Айзък Азимов, както и на самоковски творци – художникът и скулптор Петър Бучавинов и дългогодишният главен библиотекар Петър Генчев. Със специален кът е почетена и наскоро починалата писателка от Благоевград Красимира Кацарска, добре позната и в Самоков като литературен критик, редактор и читалищен деятел.

х х х

План за действие за общинските концесии за тази година бе утвърден на вчерашната първа за 2020-а сесия на Общинския съвет. Документът ще бъде публикуван на интернет страницата на Общината.

х х х

За член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините е номиниран кметът на Самоков Владимир Георгиев. Общото събрание на сдружението, което трябва да избере новите му ръководни органи, ще се състои на 25 и 26 февруари в София. Междувременно стана ясно, че от 265 кмета на общини в страната, 197 са преизбрани на отговорната си длъжност на местните избори през есента на миналата година. Половината от председателите на общинските съвети пък са новоизбрани.

Leave a Reply