Новини, Политика, Шарен свят

Накратко

За заместник-областен управител на Софийска област бе назначена Светлана Трендафилова, досегашен общински съветник в община Елин Пелин и бивш кмет на Гара Елин Пелин. По професия Трендафилова е строителен инженер, но има магистратура и по счетоводство и контрол. Била е технолог в „Кремиковци” и счетоводител в частния сектор. Омъжена е, има дъщеря. Св. Трендафилова наследи на поста Галя Георгиева, която пък преди да стане зам.-областен управител бе кмет на община Елин Пелин и депутат от ГЕРБ.

х х х

Списък на общините с безработица по-голяма с над 25 % от средната за страната е публикуван в „Държавен вестник”, бр. 10 от 4 февруари. Сред тези общини е и Самоковската с показател 8,1 %. От Софийска област още по-висока е безработицата в Правец и Ихтиман, а най-голяма е в Долна баня, където безработните са 17,4 %. Независимо от поредното й включване в подобен списък, тенденцията е броят на хората без работа в нашата община да намалява.

х х х

План за действие за общинските концесии за тази година бе утвърден на вчерашната първа за 2020-а сесия на Общинския съвет. Документът ще бъде публикуван на интернет страницата на Общината.

Leave a Reply