Новини

Накратко

Кметът Владимир Георгиев бе преизбран на 26 февруари за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините. За втори мандат той ще бъде в ръководния орган. Негови колеги там от Югозапада ще бъдат колегите му от Петрич, Елин Пелин и Белица – Димитър Бръчков, Ивайло Симеонов и Радослав Ревански. „Това е чест и голяма отговорност. Трябва много активно да работим, за да защитим интересите на общините. Надявам се през този мандат да успеем да убедим централната власт, че заедно с делегиране на отговорности към местната власт, те трябва да са обвързани и с финансово обезпечаване”, заяви след преизбирането си Георгиев.

х х х

Почистено е сметището в района на бившия завод „Любчо Баръмов”. Почистено е и коритото на р. Боклуджа от моста по пътя за Драгушиново до вливането на реката в Искъра. В тези два участъка изхвърлянето на боклуци е всекидневие и се налага често да се почистват. Във връзка с това от Общината предвиждат контейнерите от Седми квартал да се извозват вече не веднъж, а два пъти седмично. Ще бъде засилен и контролът. Известно е още, че отпадъци се приемат безплатно в новото депо, ако гражданите ги транспортират дотам. Работата е важна и с оглед на осигуряване на проводимост на реките във връзка с очакваното пролетно пълноводие.

х х х

Работилница за мартеници работи по традиция тези дни в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Децата проявяват голям интерес. Те разучават и прилагат различни техники за сътворяване на традиционните пролетни символи, а научават и любопитни легенди за тяхното многовековно съществуване.

Leave a Reply