Култура, Новини, Образование, Шарен свят

Накратко

Първи в Софийска област се класираха третокласниците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в националното състезание по четене и създаване на дигитално съдържание на училищни класове, организирано по инициатива на Министерството на образованието и науката. Нашите ученици са сред първите 20 от участвалите общо 336 класа от 68 градове и села в страната.

х х х

Има нови възможности за безработните – Бюрото по труда в Самоков разполага с около 26 хил. лв. за насърчаване на работодатели, които трябва да направят заявки най-късно до 4 март, сряда, включително. Става въпрос за наемане на майки с деца до 5 г., за микропредприятия и наемане на първите 5 безработни, за лица с увреждания, лица с основно и по-ниско образование, младежи до 24 г. и продължително безработни. Ще могат да се предоставят и допълнителни месечни суми за възстановяване на осигурителни вноски на самоосигуряващи се по минимални размери за срок от 12 месеца. След 4 март съответни решения ще бъдат взети на заседание на Съвета за сътрудничество.

х х х

В Самоков представи новия си роман „Рано или късно” писателят Нидал Алгафари. Авторът се срещна с почитателите си на 23 февруари в хотел „Арена”. За самата книга говори Биляна Очушка. Алгафари разказва за любовта на двама души с различни политически убеждения и засяга начина на живот на хората в дълъг период – от годините преди 1944-а до новото демократично време. Авторът раздаде и автографи.

Leave a Reply