Накратко

Самоковски певец се изяви в Санкт Петербург – Момчил Чалъков пя в концертната зала на известния Юсуповски дворец в града край Нева. Чалъков бе в Русия като участник в танцовите състави към читалище „Бачо Киро” в София и към читалището в с. Горни Богров, ръководени от д-р Евгения Грънчарова. Нашите състави участваха в един от най-авторитетните световни фестивали, включително в гала концерта, и заслужиха няколко награди с изпълненията си на автентичен български фолклор.

х х х

Състоянието на улици и тротоари и на пътната маркировка ще бъде инспектирано от специална комисия, създадена с разпореждане на кмета Владимир Георгиев. Специално внимание ще бъде обърнато на липсващи или повредени пътни знаци, стълбове, кошчета, бордюри, както и на шахтите. След прегледа ще се вземат мерки за извършване на необходимите ремонти. На много места след зимния сезон има нужда от подобни дейности. От друга страна с пролетта започва и строителният сезон като подходящо време за практическа работа на открито.

х х х

Втората грипна ваканция свърши и от вчера, четвъртък, 12 март, учениците в общината подновиха учебните си занятия. Съобщено бе, че случаите на грип при нас са намалели. Във връзка и с опасността от заразяване с коронавирус в учебните заведения пет минути от първия учебен час ще се отделят за инструкции за спазване на най-важните хигиенни правила. Детските градини продължават да работят при изрично изискване за медицински преглед сутрин на децата и персонала.

х х х

„МБАЛ-Самоков” ЕООД публикува на 10 март обява за обществена поръчка с предмет „Доставка на хранителни продукти, перилни препарати и консумативи по предварителна заявка за нуждите на „МБАЛ-Самоков” ЕООД за срок от 1 година от сключване на договора”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*