Новини, Политика

Накратко

Снимка: архив

Заседание на Общинския съвет на 14 април се проведе за първи път в условията на извънредно положение и въведени противоепидемични мерки. Затова не бяха допуснати гости, представители на медиите и граждани. Заседанието бе излъчвано онлайн на страницата на Общината. Общинските съветници бяха с маски и седнали на разстояние един от друг.

x x x

Доброволно формирование към общината за оказване на помощ при справяне с бедствени ситуации ще се създава. Отрядът ще бъде в състав от 20 доброволци.

x x x

От плащане на наем бяха освободени стопаните на търговски обекти, които не работят заради въведеното извънредно положение и предприетите противоепидемични мерки. Съветниците приеха единодушно предложението на кмета Владимир Георгиев.

х х х

Забранено е напускането на областните градове по време на великденските празници: на 17, 18, 19 и 20 април – от Разпети петък до понеделник включително. Заповед за новата забрана, аргументирана с необходимостта от по-нататъшна борба срещу коронавируса, издаде здравният министър Кирил Ананиев.

Leave a Reply