Накратко

Нова техника за депото и камери за видеонаблюдение да се закупят с полагащите се отчисления на Общината, предложи кметът Владимир Георгиев на общинските съветници. След продължителен обмен на най-различни мнения за необходимостта от някои машини и за качествата и цените на техниката повечето съветници приеха предложението и то бе гласувано. Вл. Георгиев обясни, че е почерпен опит в това отношение от други депа в страната и е взето предвид становището и на Регионалната инспекция по околната среда и водите. По привцип парите от еко отчисленията могат да се използват само за цели, свързани с опазването на околната среда. Кметът добави, че компетентните по въпроса общинари могат да вземат участие в бъдещите процедури за доставка на машините.

х х х

Такса смет с отстъпка от 5 % ще може да се плаща до края на юни при условие, че издължаването е за цялата година. Първоначалният краен срок бе 30 април, но заради извънредното положение и свързаните с него промени бе удължен с два месеца. Решението си общинските съветници взеха по предложение на кмета Владимир Георгиев. Целта е да се облекчат гражданите при сегашната нестандартна ситуация и очертаващата се финансово-икономическа криза.

х х х

Кога ще бъдат почистени и измити улиците и дезинфекцирани обществените места, запита на сесията на 14 април инж. Петър Георгиев. Кметът Владимир Георгиев отговори, че в момента се почистват улиците и другите обществени пространства. След това те ще бъдат измити. Междувременно се извършва и дезинфекция. Почистват се и т. нар. диви сметища. Новата машина – дробилка, оползотворява отпадъците от клони и дървета, а получените дървени стърготини Общината продава за направата на пелети. Масово почистване и дезинфекция са извършени в Седми квартал. Местните жители са призовани да се включат активно в пролетното почистване. Работата се е забавила, според обясненията, заради капризите на времето.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*