Новини, Туризъм

Намалени цени на лифта и фейсбук игра за Празника на Рила на 4 и 5 август

Традиционно Празникът на Рила се провежда през първата седмица на август. Тази година тържествата са на 4 и 5 август – събота и неделя, а мястото е добре известно – хижа „Мусала”, една от първите хижи в България, построена през далечната 1924 г.
Празникът се организира от дружество „Рилски турист“ с подкрепата на „Бороспорт” АД и Община Самоков. Ежегодно в празненствата участват стотици планинари от цяла България и от чужбина, за да се включат в похода към най-високия връх на Балканския полуостров – Мусала.
Всички желаещи да се изкачат към високите части на Рила ще могат да вземат безплатните автобуси, организирани от Община Самоков до долната станция на кабинковата линия „Ястребец“, откъдето да се изкачат с лифта, за да поемат към хижа „Мусала”.
И тази година „Бороспорт” намалява цените на двупосочните билети за двата дни на Празника на Рила. На 4 и 5 август билетът за възрастни ще струва 8 лв., а билетът за деца – 4 лв.
Празникът привлича по традиция към хижата стотици планинари, млади и стари, които ценят и обичат планината. На място ще бъде и самоковският хор на ветераните туристи, който ще представи своя репертоар с типични планинарски песни. Походът към вр. Мусала ще започне пред хижа „Мусала” и в него ще могат да се включат всички, които искат да изкачат планинския първенец на Балканите.
Пред хижата ще бъдат организирани игри и забавления за онези, които предпочетат да прекарат Празника на Рила спокойно, на открито, в планината.
Участниците ще могат да се включат във фейсбук играта на „Спорт Депо” и да спечелят някоя от специалните награди, които „Спорт Депо” и „Бороспорт” са подготвили по случай празника. Необходимо е да вземат стикер “Аз ❤ Рила” от „Адвенчър Център Бороспорт” в хотел „Рила” или от долната станция на кабинковия лифт “Ястребец” и да публикуват снимката във фейсбук, на която стикерът се вижда с #ILoveRila.
Организаторите очакват многобройните любители на планината на 4 и 5 август в Боровец, за да честват всички заедно Празника на Рила!

Leave a Reply