Крими, Новини

Нападнаха техници на ЧЕЗ в Самоков

Екип на ЧЕЗ бе нападнат на 22 ноември в Самоков, съобщиха от пресцентъра на компанията. Според някои сведения нападателят – възрастен мъж, бил употребил алкохол.
Самото нападение станало при проверка за незаконна консумация на електроенергия, докато служители на дружеството демонтирали манипулиран електромер. При схватката били разкъсани и дрехите на техниците.
От фирмата са информирали полицията за произшествието и очакват, че ще се предприемат необходимите мерки.
„Агресията, проявена към наши служители, се случва все по-редовно. Колеги от ЧЕЗ, български граждани, които си вършат съвестно служебните задължения, ежедневно се превръщат в обект на нападки, обиди, а все по-често и на физическо насилие. Понасяме не само финансови загуби от кражбите на ток, но се страхуваме и за служителите си“, заяви Филип Йорданов, ръководител „Нетехнически загуби“ в „ЧЕЗ Разпределение България”.
След установяване на кражбата електромерът на незаконно консумиралите електроенергия в Самоков е изнесен незабавно навън с цел да се прекратят манипулациите. Съгласно законодателството ЧЕЗ ще дотаксува на нарушителите електроенергия за 3 месеца назад, независимо че кражбата може да е продължавала много по-дълго, при това по цена, много по-ниска от тази, по която заплащат консумацията си редовните клиенти.
От „ЧЕЗ Разпределение” допълниха, че започват масови проверки за незаконна консумация на електроенергия, като акции ще бъдат извършвани в почивни и празнични дни. Редовно в неработни дни ще бъдат проверявани битови и стопански клиенти. Само от началото на годината до края на октомври били извършени 49 990 проверки, като в 5200 случая са установени кражби на ток.

Leave a Reply