Новини, Политика, Снимки, Шарен свят

Направиха първа копка на новия водопровод в Доспей /снимки/

Владимир Георгиев, инж. Камен Пешов и Николай Гешев

Навръх 1 юни, Ден на детето, в присъствието на млади и стари, както и гости от Общината, Областната управа и дори от чужбина, бе направена първа копка за изграждане на нов водопровод и канализация на Доспей.
На церемонията присъстваха депутатът Цветан Сичанов, кметът на общината Владимир Георгиев, заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, общински съветници, кметове на села от общината.
Тук бе и гостуващата в този ден в Самоков и района палестинска делегация, водена от посланика на тази страна у нас Ахмед ал Мадбух и губернатора на Йерусалим Аднан Хусейн. Гостите бяха придружавани от областния управител Красимир Живков и секретаря на Областната управа Мая Цанова.
След водосвета, отслужен от отец Георги Николов, председателката на Общинския съвет Ирена Коцева говори за богатото минало и настоящето на селото и изтъкна значението на проекта, чието изпълнение ще подобри качеството на живот в селището. “Доспей може да стане емблема за едно добре развиващо се село”, посочи Коцева.
Кметът на Доспей Николай Гешев благодари сърдечно на хората, изготвили проекта.
Областният управител Кр. Живков подчерта приносът на Община Самоков за усвояването на европейски субсидии за развитие на селските райони. Чрез проекта в Доспей ще бъде изграден 10 км нов водопровод и ще бъде довършена канализацията.
Инж. Камен Пешов, зам.-председател на съвета на директорите на фирма “ГБС – инфраструктурно строителство” – изпълнител на обекта, гарантира, че работата ще бъде извършена качествено и в срок – за 6 месеца.
Вл. Георгиев, К. Пешов и Н. Гешев сложиха каски и направиха символична първа копка.
Празникът продължи с танцови и певчески изпълнения на фолклорната група и детския състав към местното читалище „Отец Паисий”. Изпълнена бе и специална песен за Доспей – родното село на Паисий.

Надка Вардарова

Снимки: Делян Василев

no images were found

Leave a Reply