„Направи добро – накарай някого да се усмихне”

Под това мото премина организираният от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни флашмоб „Не на агресията” в центъра на Самоков по случай Международния ден на усмивката – 7 октомври. Малчугани от ПГ „Константин Фотинов”, НУ „Станислав Доспевски” и НУ „Петър Берон” разкрасиха централната градска част, около фонтана на Ларгото, не само с присъствието си и кръшните танци на зумба ритми, но и с разноцветните балони, с които даряваха случайните минувачи и ги подтикваха да се усмихнат.
Вътре във всеки балон пък бе поставено предварително специално „усмихнато късметче”. „Целта на този флашмоб е да покажем, че чрез усмивката и позитивизма може да си направим всекидневието по-леко, по-приятно и да тушираме агресията в училище. Пожелаваме на всички хора да бъдат по-позитивни и усмихнати”, каза председателката на комисията Бойка Буранова.
Десетки самоковци наблюдаваха с изненада и интерес забавленията, стоплиха си душите в хладното време и заредиха „батериите” си с детската енергия. Някои минувачи дори оставиха своите оптимистични пожелания на „Дъската на щастието”.

Повече снимки ще видите тук: https://www.facebook.com/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1437521162944495

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*