Напрежение на старта на сезона в Боровец

На старта на сезона в Боровец се стигна до напрежение заради недоставени лифт карти за деца от ски и сноуборд клубовете в курорта. В програмата за откриването са били включени няколко състезатели от клубовете „Боровец” и „Чамкория”, но за останалите, които съставляват по-голямата част от скиорите, както и за сноубордистите от клуб „Бороборд”, не са били предоставени карти.
Това наложило една част от тях да се приберат вкъщи. Други решили да се изкачват сами по пистите, някои от тях след това се разболели… Част от родителите пък закупили карти за децата си.
Неразбирателството явно разгневи родителите на младите спортисти, които получили безплатен достъп до съоръженията през септември и чистили пистите. „Ще отстояваме правата си”, заявиха те и изтъкнаха, че доста от дядовците и прадядовците на сегашните малки състезатели са направили много за Боровец и за пистите /„оставили са сърцата си тук”, както се изрази родител/.
В момента се събира подписка, чрез която родителите настояват за съвместна среща с управата на Общината и „Бороспорт”, за да се обсъдят наболелите проблеми при организацията на работата. Очаква се част от родителите да присъстват на предстоящата сесия на Общинския съвет в сряда, на 19 декември, където да зададат своите въпроси и да запознаят общинарите с добри практики за сътрудничество между община, концесионер и спортни клубове от страната и чужбина.
Междувременно стана ясно, че безплатният достъп до съоръженията за малките участници в клубовете ще бъде обезпечен, но в края на тази седмица, когато сезона ще бъде открит официално и ще заработи цялата ски зона.
Надеждите са отношенията между засегнатите страни да се изгладят възможно най-бързо в името на развитието на самоковския ски спорт.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*