Нарастват престъпленията с наркотици и извършените от младежи

Отчет за дейността на Областната дирекция на МВР през м. г. бе представен на 18 март. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов даде положителна оценка на дейността. В този дух бяха и изказванията на ръководители на Окръжната прокуратура, Окръжния съд и на зам.-областния управител Николай Николов, който потвърди, че до края на годината е планирано да се извършат ремонти на главни пътни артерии в областта.
Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Спасов увери, че ръководството си дава ясна сметка както за постигнатото, така и за пропуските, за отстраняването на които са набелязани конкретни мерки.
Отчетът показва, че през м. г. регистрираните престъпления са с 5.3 % по-малко от предходната година, а разкриваемостта е малко по-висока /с 0.25 пункта спрямо 2017 г./ Най-много са престъпленията, определяни като “битови”, като кражбите заемат 35 % от тях.
Усложнява се положението с престъпленията с наркотични вещества, като само за година те са нараснали с около 20 %, а същевременно разкриваемостта им намалява.
Нарастват и престъпленията, извършвани от малолетни и непълнолетни, като доминиращи са кражбите. В училищата през учебната 2018-2019 г. са върнати за обучение общо 530 деца.
Разкриваемостта на икономическите престъпления е увеличена с почти 5 пункта. През годината са иззети контрабандни количества около 336 хил. къса цигари, 1173 кг тютюн, 5339 литра алкохол, 19 535 литра гориво.
Увеличава се броят на ранените при автопроизшествия.
За постигнати добри резултати през м. г. са наградени общо 375 служители на Областната дирекция.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*