Новини, Политика

Народният представител Радослав Стойчев: “Пътищата се нуждаят от по-сериозни ремонти”

Приемна на депутата от „БСП – лява България” Радослав Стойчев се състоя в Самоков на 27 април. По този повод представител на „Приятел” разговаря с депутата.

– Приемната посетиха доста граждани, г-н Стойчев. Какви въпроси поставиха?
– Предимно проблеми на общинско ниво, които преди това са поставяли и към общинското ръководство – общо взето ежедневни въпроси. Засегнаха се проблеми, свързани със земеделски имоти, набезите в горите, санирането, дори и с броя на депутатите в парламента.
– Различни ли са проблемите на самоковци от тези на жителите на другите райони в Софийска област?
– Не само не са различни – идентични са с проблемите на българина като цяло. Например дупките по пътищата са и около София, Дупница, Ихтиман, Костенец, мръсотията – също и т. н. Ние все пак имаме привилегията да сме по-близо до столицата. По-отдалечените от София общини и тези, които нямат лоби и влияние през последните години, са малко позабравени.
– Стана въпрос за дупките по пътищата. Вече започнаха ремонтни дейности на шосетата за София и Дупница…
– Добре ще е, ако можем да наречем това ремонтни дейности… Конкретно на шосето за София, по което често пътувам, се извършва частично изкърпване, което дори е и избирателно – случва се една дупка да е запълнена, а съседната да не е пипната… Надявам се да се премине към по-мащабно ремонтиране на пътищата, тъй като те са в окаяно състояние. Последният ремонт на пътя за София например е от времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. Да не говорим за пътя за Дупница… А тези пътища са изключително важни не само за Самоков, а и за целия регион.
– Това бе вашата втора приемна в Самоков. Има ли резултати след първата ви среща с граждани?
– Сега дойдоха повече хора. Посетители от първата приемна пък дойдоха да проверят докъде е стигнало решаването на поставените от тях въпроси. За съжаление, някои от тях са нерешими засега или много трудно могат да се решат.
Надявам се на следващата приемна да се поставят повече въпроси от национално значение, които са от компетенцията на народните представители, за да мога да бъда и по-полезен. За въпросите на местно ниво, които са от компетенцията на общинската администрация, бих призовал гражданите да се обръщат към кмета, който има приемна всяка седмица. Не мисля, че кметът ще остави техните проблеми нерешени или поне без последствия. Най-добре е въпросите да се поставят конкретно, ясно и точно, за да се решават своевременно.

Интервюто взе: Делян Василев

Leave a Reply