Зимни спортове, Новини, Спорт

Наско Петров продължава с наказателната си акция в Италия и през 2021 г.

Младият самоковски скиор Атанас Петров пренесе впечатляващото си представяне по белите писти на Италия и през настоящата 2021 г. Обещаващият талант спечели сребърен медал в гигантския слалом в зимния център Валмаленко на 6 февруари. Състезанието бе второ от общо предвидените четири, които ще определят новия носител на купата на провинция Сондрио. В първата надпревара синът на бившите сноубордисти – самоковката Мария Димова и съпругът й от Пловдив Атанас Петров-старши, даде трето време и също стъпи на почетната стълбичка.
Постиженията на детето-чудо на родните ски са наистина впечатляващи, тъй като Наско се съревновава с, на практика, две години по-големи от него момчета. Българинът ще отпразнува 15-ия си рожден ден през март, но от този сезон е в категорията на скиорите до 16-годишна възраст.
Успехите на младия самоковец в спорта вървят ръка за ръка с неговото олпазование. Петров-младши пътува по всеки делничен ден по 40 км до езиковата гимназия, в която учи, и обратно. Той спокойно може да мине за полиглот още на тази крехка възраст, тъй като вече владее на много добро ниво италиански, немски и английски език, а в момента учи руски и латински.

Leave a Reply