Наталия Асенова представи “Моята мисия” в библиотеката

Преподавателката в ОбУ „Неофит Рилски“ Наталия Асенова представи на 30 април в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски“ своята дебютна стихосбирка “Моята мисия”. В нея са включени творби, подходящи най-вече за деца в предучилищна възраст и за ученици.
Заместник-директорката на училището Искра Ангелова говори в началото за авторката и прочете едно изключително топло послание до нея от колектива на училището.
Развълнувана, Наталия сподели лични истории, които са я вдъхновили да напише стихотворенията си. „Започнах от ученическите години да се занимавам с този вид творчество, като пишех стихове за моите познати и приятели. На по-късен етап моите колеги учители ми дадоха хъс да напиша книга“, сподели авторката и прочете някои от стиховете си.
„Приятелството“ е едно от любимите й стихотворения. „Не е важно от какъв етнос си, какъв е цветът на кожата ти“, изтъкна Асенова и посочи стихотворението си „Толерантност“, което завършва с думите „…всички имаме сърца и в тях е скрита обичта.“
„Знанието е пътят към успеха“, обобщи авторката и отговори интересно на всички поставени й въпроси.

Новата книга е дело на издателство „Приятел“ и е богато илюстрирана от преподавателя по изобразително изкуство в училището Стоян Занев. Асенова и Занев заедно дадоха и автографи на всички желаещи, които пък от своя страна, вдъхновени от книгата и приятната и полезна вечер, ги зарадваха с цветя и много добри думи.
Наталия Асенова е бакалавър по начална и предучилищна педагогика и магистър по мениджмънт на образованието в предучилищните заведения. Вече е старши учител в „Неофит Рилски“, където се обучават само деца с ромски произход. Принос за творческото й израстване има и нейният баща, който още от малка й казвал: „Пиши, имаш талант – това е дар от Бога!“

Можете да харесате